Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

BOUWER MANAGEMENT & COACHING

Leiderschap | Inzetbaarheid | Performance | Communicatie

Blog

overzicht:  volledig / samenvatting

Samenwerkingsverband met COURIUS

Geplaatst op 28 april, 2018 om 6:42 Comments reacties (2)
De afgelopen 7 jaren ben ik vanuit Bouwer Management & Coaching een aantal samenwerkingsrelaties aangegaan. Omdat ik geloof in verbinding om beweging te bewerkstelligen.
Daarbij kijk ik zorgvuldig naar complementaire expertise, professionaliteit en vernieuwende mogelijkheden om de klantvraag te ondersteunen. Met als doel een volgende stap in diens ontwikkeling, passend bij (organisatie)doelstellingen.

Impact, humor en inspiratie zijn eveneens aspecten die voor mij waardevol zijn om een vorm van samenwerking aan te gaan. 
Heel trots ben ik dan ook op de recente energieke samenwerking met COURIUS.


We zijn recent gestart met een uit aanbesteding gewonnen onderzoeksopdracht voor het Ministerie van Sociale Zaken, een organisatie opdracht voor de directie van Sana Commerce en diverse opdrachten voor executive coaching.

Geweldig om te kunnen bouwen aan ‘Verbindend Vermogen ‘, zoals managing partner Marco Buschman in zijn uitgebrachte boek beschrijft. Om te komen tot krachtige resultaten in een positieve werkomgeving. www.courius.com

Klant Exposure: PPT Solutions

Geplaatst op 28 april, 2018 om 6:32 Comments reacties (1)
PPT SOLUTIONS
13 presentatietips om inspirerend te presenteren

Mooie organisatie, creatieve en inspirerende mensen, vanuit passie een zeer professioneel product! 
PPT Solutions heeft een heel duidelijke missie: het maken van de meest inspirerende presentaties.
Recent mogen zij klanten als Shell, NS en de KNVB tot hun bestand rekenen.


Binnen PPT Solutions wordt investering in human capital belangrijk gevonden. 
Vanuit het geloof dat persoonlijke groei en ontwikkeling bijdraagt aan een open, plezierige en professionele cultuur binnen PPT Solutions. En daarmee een belangrijk onderdeel is van het succes van de organisatie.

In dat wat hen drijft en leidt tot volgende stappen in ontwikkeling, succes en ambitie, is het een feest om vanuit mijn 
expertise, deze klant te ondersteunen.Met geloof in eigen kracht delen zij hun expertise. https://pptsolutions.nl/

Menslicht en Talent

Geplaatst op 9 juni, 2017 om 11:45 Comments reacties (1)
'Talent hebben is goed. Ambitie is beter. Een (werk)omgeving waarin mensen jou zien staan en zitten, het best'.

Een geweldige spreker en vernieuwend denker vind ik Lidewey van der Sluis, o.m. hoogleraar Strategisch Talent Management Nyenrode Business Universiteit, visiting professor Berlin School of Creative Leadership en auteur van 'Haagse Hakken'. In de lezing welke ik mocht bijwonen, zoemde zij in op het belang van 'menslicht' en 'vuur' in relatie tot 'Flourishment'.
'Floreren is in beeld komen, gezien worden. Stel het licht dusdanig af, dat mensen je zien (menslicht).
We hebben elkaar nodig om talent te kunnen zijn, floreren is daarmee contextspecifiek. 
En mocht het licht niet (voldoende) schijnen? Verander niet de mens maar het licht (de omgeving)', zo pleitte zij.

Wie zien jou?
Wie ziet jou staan?
En wie ziet jou zitten?

Lidewey presenteerde in dit kader de branddriehoek als, zoals zij noemt, 'de coachdriehoek van de toekomst'.
Drie afhankelijkheden, die met elkaar zorgen voor het vuur in de mens.
De verbinding tussen kwaliteiten (de brandstof), de houding/ambitie; kortom mentaliteit (de warmtebron) en het podium waarop iemand staat; de context (de zuurstof).
Ten behoeve van Flourishment.

Plan, do, Trust!

Geplaatst op 9 juni, 2017 om 11:39 Comments reacties (2)
Met de uitspraak' Niets is zo ongelijk als de gelijke behandeling van ongelijken' (prof. dr. Hans Galjaard), onderstreepte Mathieu Weggeman, hoogleraar Organisatiekunde/Innovatiemanagement, zijn visie op het leidinggeven aan professionals.


Als professional koop je je vrijheid door goed te zijn. Geef als leidinggevende de professional ruimte en vertrouwen. Blijf sturen op output om focus te houden en anarchisme te voorkomen.
'Professionals hebben recht op differentiatie, leidinggevenden moeten durven differentiëren en coaches moeten hen daarbij helpen' , zo geeft hij aan.

Waarmee hij in zijn lezing de verbinding maakt naar het centrale thema ' Floreren', op de dag van de coach.

Medische Expertise & Mental Coaching

Geplaatst op 7 mei, 2017 om 15:40 Comments reacties (3)
Al bijna 30 jaar een schat aan ervaringen in sportgeneeskunde en mentalcoaching. 
Er is in al die jaren veel veranderd, maar still in business! 
Time flies! Still love my job.


INSPIRACHTIG! MEI 2017

Geplaatst op 7 mei, 2017 om 15:36 Comments reacties (3)

INSPIRACHTIG!

Geplaatst op 24 maart, 2017 om 7:28 Comments reacties (2)
Nieuwsflits Bouwer Management & Coaching, voorjaar 2017INSPIRACHTIG NIEUWSFLITS FEBRUARI 2017

Geplaatst op 23 februari, 2017 om 8:03 Comments reacties (1)

'Alleen wie zichzelf niet kent vindt de ander raadselachtig'
(Nel Noordzij)


In deze nieuwsflits neem ik je mee in een aantal ontwikkelingen en vernieuwing. De afgelopen weken is, vanuit de vraag van mijn klanten, het aanbod van Bouwer Management & Coaching uitgebreid. Ik kreeg het verzoek om een overzicht van dit aanbod op een rij te zetten en uiteraard doe ik dat met veel plezier.
Tegelijk breng ik ook de mogelijkheden ten behoeve van vergoedingen onder de aandacht, zodat je daarmee, indien wenselijk, je voordeel kunt doen. 
 Met veel plezier introduceer ik dan ook de individuele e-learning opleiding, de persoonlijke sollicitatietraining en de VIP-coaching. Onderdelen die allen ook in aanmerking komen voor diverse mogelijkheden op het gebied van financiële tegemoetkoming.

De SUCCESVOLLE MASTERCLASS 'Mensen Lezen; ken jezelf, herken de ander' welke al in een trainingsvariant ten behoeve van team ontwikkel trajecten beschikbaar is, krijgt een prachtige uitbreiding in de vorm van een INDIVIDUELE E-LEARNING OPLEIDING. 
Momenteel wordt, in samenwerking met PPT Solutions, fantastisch werk geleverd om deze opleiding vanaf april te starten.
Gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de werking van het brein, de ontwikkeling van denkpatronen en het effect hiervan op jouw gedrag én dat van de ander. 

Gedurende 12 weken doorloop je een persoonlijk programma waarin je GEÏNSPIREERD, UITGEDAAGD en ONDERSTEUND wordt, om een volgende stap te maken in jouw leiderschap en ontwikkeling. Zowel in te zetten bij persoonlijke vraagstukken als werkgerelateerde of loopbaangerichte thema's. In 12 weken experimenteren, trainen en ervaren op een laagdrempelige praktisch manier, waarin je jouw bewustzijn, inzichten, kennis en skills versterkt.

Om er zeker van te zijn dat deze e-learning training aansluit bij de vraag die je hebt, waaraan je wilt werken en dat wat je aan resultaat wilt neerzetten, vul je vooraf de 'Mind Scan screeningslijst' in. Op basis hiervan ontvang je van mij een duidelijk en PERSOONLIJK ADVIES aan de hand waarvan je jouw inschrijving definitief kunt maken. 

De VOORINSCHRIJVING is al gestart. 
Vroege vogels ontvangen een KORTING van 10% op het totaalbedrag bij een definitieve inschrijving vóór 14 maart 2017.
Neem zeker contact met me op als je geïnteresseerd bent, zodat je vrijblijvend de 'Mind Scan screeningslijst' in kunt vullen. 


*******


SOLLICITATIETRAINING OP MAAT
Het moment dat je bij mij plaatsneemt in de wachtruimte om daarna binnen te worden geroepen voor jouw sollicitatiegesprek, start de PERSOONLIJKE SOLLICITATIETRAINING.

Feedback op jouw sollicitatiebrief en CV, jouw entree en daarmee eerste indruk, als uiteraard ook de evaluatie van het gesprek zelf, geeft je PRAKTISCHE ondersteuning, energie én vertrouwen jezelf te presenteren voor de baan van jouw keuze!
Een TWEE UUR durende individuele training als uitbreiding op de bestaande loopbaancoaching en carrière ondersteuning.

In heel compacte tijd ontvang je bruikbare FEEDBACK en TIPS waarmee je je voordeel kunt doen. Het is nu al een bijzonder effectieve en praktische manier gebleken ten behoeve van een GERICHTE voorbereiding. 


*******


Met de VIP-COACHING gun je jezelf een dag waarin je volledig gefocust kunt werken aan jouw PERSOONLIJK LEIDERSCHAP, daar waar je tegen aan loopt en/of belangrijk vindt en waar jij een stap voorwaarts wilt zetten.

Laat je ondersteunen en inspireren en maak gebruik van mijn expertise om aan het einde van de dag geïnspireerd, met verhoogd bewustzijn, nieuwe inzichten en een duidelijk en praktisch plan van aanpak, vol energie naar huis te gaan.

Een VIP dag is een BIJZONDERE dag alleen voor jou. Intensief en zorgvuldig.
In één dag geef ik je alle handvatten en inzichten die je anders in een traject van mij krijgt. 

Waarom zou je kiezen voor een VIP dag i.p.v. een traject?
 • Als het voor jou moeilijk is om vier keer naar mij toe te komen.
 • Als je weinig tijd hebt, maar het thuis, op het werk of in je carriere planning wel anders wilt gaan doen.
 • Als je het fijn vindt om een dag lang intensief te werken.
Lees meer:http://www.bouwer-managementencoaching.nl/VIP-Coaching.html


*******


VERGOEDINGEN
Ook in 2017 is coaching FISCAAL AFTREKBAAR. Mits de coaching wordt ingezet om beter of effectiever te presteren op het werk, óf als het wordt ingezet bij het vinden van een andere baan, zowel binnen het huidige werk als daarbuiten.
Kosten voor coaching voor zelfstandig ondernemers zijn eveneens fiscaal aftrekbaar als BEDRIJFSKOSTEN.

In veel organisaties is voor medewerkers een vorm van PERSOONLIJKE BUDGET of individueel opleidings budget' beschikbaar. Jouw werkgever draagt dan bij aan een (gedeeltelijke of volledige) vergoeding ten behoeve van jouw optimale inzetbaarheid. Vraag dit na bij jouw leidinggevende, HRafdeling of opleidingsmanager.

Er zijn meerdere SUBSIDIE regelingen voor bedrijven beschikbaar voor de inzet van ontwikkelgerichte team & organisatie-interventies. Eén van de meest bekende is de EFS-subsidie van de Rijksoverheid die tot 2020 loopt. De aanvraagperiode wordt vanuit het Ministerie van SZW jaarlijks georganiseerd en loopt in 2017 vanaf half november tot half december: https://www.agentschapszw.nl/subsidies-en-regelingen/d/duurzame-inzetbaarheid-esf-2014-2020/inhoud/aanvragen

Via de site http://www.bouwer-managementencoaching.nl/Vergoedingen.html lees je meer mogelijkheden die ten behoeve van vergoeding beschikbaar zijn.


*******


Heb je belangstelling voor de e-learning opleiding, de persoonlijke sollicitatietraining of de VIP-coaching? Neem je dan contact met me op?
Ken je iemand die je zou willen attenderen? Dan wil ik je vragen of je deze mail zou willen doorsturen.

Met hartelijke groeten en tot snel!
Elles Bouwer | Bouwer Management & Coaching

Voor de webversie van INSPIRACHTIG! link naar: 

VIP-Coaching it is!

Geplaatst op 6 februari, 2017 om 11:40 Comments reacties (1)
Gun jezelf een dag waarin je volledig gefocused kunt werken aan jouw persoonlijk leiderschap, daar waar je tegen aan loopt en/of belangrijk vindt en waar jij een stap voorwaarts wilt zetten.

Laat je ondersteunen en inspireren en maak gebruik van mijn expertise om aan het einde van de dag geïnspireerd, met verhoogd bewustzijn, nieuwe inzichten en een duidelijk en praktisch plan van aanpak, vol energie naar huis te gaan.

Een VIP dag is een bijzondere dag alleen voor jou. Intensief en zorgvuldig.
In één dag geef ik je alle handvatten en inzichten die je anders in een traject van mij krijgt. 

Waarom zou je kiezen voor een VIP dag i.p.v. een traject?
 • Als het voor jou moeilijk is om vier keer naar mij toe te komen.
 • Als je weinig tijd hebt, maar het thuis, op het werk of in je carriere planning wel anders wilt gaan doen.
 • Als je het fijn vindt om een dag lang intensief te werken.

Hoe gaan we te werk?
 • Je krijgt een voorbereidende opdracht waarmee essentiële informatie naar boven komt die we nodig hebben om jouw coachvraag scherp te maken.
 
 • Onderdeel van deze opdracht is het invullen van de MindScan: een wetenschappelijke en dus valide en betrouwbare denkstijltest die niet meet wát je denkt, maar hoe je denkt. Waarmee je én jouw denkpatronen én persoonlijke drives, waarden, kwaliteiten en energiebronnen opspoort (MPA MindSonar®).  
 
 • Aan de hand van jouw uitgebreide PERSOONLIJK PROFIEL gaan we één dag intensief samen aan de slag om jouw vraag aan te pakken en nieuwe FOCUS te ontdekken.
 
 • Je krijgt handige en concrete input voor het opstellen van jouw PLAN VAN AANPAK.
 
 • Ik zorg uiteraard voor een heerlijke lunch en versnaperingen.
 
 • Je krijgt als BONUS een extra coachings-sessie van 1 uur via Skype of bij mij op kantoor een aantal weken na de VIP-dag, zodat ik je nog kan helpen bij de verdere implementatie. Daarin kun je al je vragen en situaties aan mij voorleggen.

Heb je belangstelling? Of ken je iemand die je zou willen attenderen op deze VIP-coaching? 
Neem je dan contact met mij op?

Elles Bouwer 

Tijd & Managen

Geplaatst op 10 januari, 2017 om 8:19 Comments reacties (0)
Vorige week werd ik uitgenodigd voor vervolggesprek bij een organisatie actief binnen het segment van de zakelijke dienstverlening. 
De vraag lag eerder voor om een training timemanagement in te richten voor de collega's werkzaam binnen de Commerciële afdeling en de afdeling Innovatie en Development. 
Hoe ik daar tegen aan keek en wat ik hierop kon betekenen. 
De productiviteitsgrens werd niet behaald, medewerkers hadden moeite met het prioriteren van het werkaanbod en in het kader van het beleid rond duurzame inzetbaarheid moesten een aantal acties worden ingezet.

Het mag duidelijk zijn, opdrachten pak ik graag op. En als het gaat om het aan de slag gaan met mensen, het bieden van inspiratie ten behoeve van het creëren van beweging en richting geven aan effectiviteit en efficiëntie praat ik graag mee.

Mijn gesprekspartners moesten wel even schakelen op de vorm welke ik naar aanleiding van hun input aanbood. Mijn uitgangspunt dat tijd een gegeven is en buiten onze wil ligt, maar dat aandacht beter controleerbaar is en daarmee beter beheersbaar, werd aanvankelijk wat aarzelend ontvangen.Tenslotte hadden ze toch heel goede ervaringen met het geven van timemanagement trainingen. 
Op mijn vraag wat het hen had opgeleverd bleef het antwoord steken op bruikbare tips welke collega's konden toepassen. Met hun toevoeging dat het helaas nog geen zichtbaar effect had op onder meer de productiviteitstoename en ervaren werkdruk.
Gebruik makend van dat wat inmiddels aan inzichten uit eerdere trainingen was verkregen maakte ik een voor hen verrassende koppeling met ontstane patronen in het denken, hieruit ontstaan gedrag en bedrijfscultuur en de beïnvloedbaarheid daarvan.

Doorpratend ontstond veel energie op recente wetenschappelijke inzichten en daarmee discussie en brainstorm rond de limieten en mogelijkheden van de menselijke aandacht, de werking van het brein, aandachtspieken, chronotypes en maatwerk, gewoontes en rituelen, de-activiatie en (dag)dromen.

De volgende overlegafspraak staat gepland in de agenda. De totstandkoming van verdere begeleiding en ondersteuning wordt vervolgd. Met als uitgangspunt: 'zonder aandacht is tijd waardeloos'.

# inspiratie, # Geraerts&Elberse,  # MindSonar, # MindSanRss_feed